Escríbeme una carta

Escríbeme una carta

Proyecto financiado por el AYUNTAMIENTO DE VALENCIA con una subvención a “Proyectos de especial interés”

De Francachela Teatro

El rescate de la memoria de un barrio a través de la correspondencia

Dos barrios: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret.
Tres generaciones.
Diferentes maneras de comunicarse.
Memorias y recuerdos de cada barrio.
“Germanor” versus rivalidad.

Escríbeme una carta

1.- Descripción del proyecto

El proyecto Escríbeme una carta consiste en poner en contacto a los vecinos y vecinas de dos barrios marítimos de la ciudad de Valencia: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret: dos barrios marineros, ambos con carácter de pueblo, aunque a uno de ellos, a Nazaret, le arrebataron la playa.
Por medio de diferentes encuentros rescataremos recuerdos de sus habitantes y la vinculación que tienen con espacios concretos del barrio.
Estos recuerdos se plasmarán en cartas que escribiremos y mandaremos por correo ordinario al otro grupo. ¿A que hace ilusión recibir una carta hoy en día?
A partir de las historias contadas en las cartas crearemos un recorrido teatralizado en ambos barrios, y cada grupo será el público de las historias del otro.
Todo terminará en una celebración con un almuerzo donde ambos grupos podrán compartir sus experiencias.

Escríbeme una carta

2.- Objetivos

– Favorecer la accesibilidad y la inclusión a través de las artes escénicas.
– Promover el intercambio de experiencias y el conocimiento de la ciudadanía.
– Recuperar la memoria de los barrios a través de las personas que los habitan.
– Poner en contacto a dos grupos de personas de diferentes edades de dos barrios de Valencia y, en algún caso, en riesgo de exclusión social.
– Poner en valor la comunicación y el intercambio de experiencias.
– Dar a conocer a las nuevas generaciones otras maneras de vivir en su barrio y de comunicarse.
– Dar a conocer a las personas mayores otras maneras de comunicarse por medios tecnológicos, y otra forma de conocer su propio barrio.
– Que el teatro sirva de herramienta para recuperar las historias de las personas y que sean ellas las que nos las cuenten.
– Usar el teatro como herramienta creativa y transformadora que ofrezca a las personas la oportunidad de sentirse más valoradas.

Defendemos el teatro como una herramienta valiosa para dotar a las personas de una mayor calidad de vida, puesto que ayuda a conseguir mayor confianza y autoestima. Las artes escénicas también promueven el trabajo en equipo, el intercambio de experiencias y una mayor conciencia del individuo dentro de la sociedad, proporcionándole experiencias positivas que impulsan la libertad y el fomento de la creatividad partiendo de su propia memoria.

Escríbeme una carta

3.- Metodología

IMPORTANTE: En todo momento y en todas las fases del proyecto se tendrán en cuenta las medidas de seguridad higiénico-sanitarias impuestas por los diferentes organismos competentes.

FASE 1

Encuentro.
La primera parte de este proyecto será el encuentro con las personas. Por medio de las asociaciones realizaremos los encuentros con las personas que estén dispuestas a participar y a disfrutar de esta experiencia.
Los integrantes del grupo participante tienen edades comprendidas entre los 30 y los 83 años.
Memoria personal y colectiva como material dramatúrgico.
Rescataremos los recuerdos de las personas relacionados con lugares concretos del barrio. Por ejemplo: “en aquella esquina experimenté mi primer beso”, “en ese banco conocí a mi marido”, “aquí antes había un horno en el que trabajé durante 25 años”…
Escritura/correspondencia.
Vamos a escribir cartas a una persona del otro grupo, del otro barrio, contándole nuestro recuerdo, explicándole cómo fue o cómo es nuestro barrio y por qué nos gusta vivir allí.
Nuevas tecnologías frente a lo analógico y viceversa.
Se fomentará el uso de las nuevas tecnologías para la comunicación, pues se pondrá en contacto a las personas mayores con las más jóvenes para que estas puedan beneficiarse de la comunicación por WhatsApp o por email para compartir material en los dos grupos.
También se experimentará la vuelta a lo analógico al escribir una carta de su puño y letra, algo que, tristemente, ya no hacemos.
Lo sensorial y el poder de los objetos.
Elegiremos algún objeto que nos lleve a alguna historia que hemos vivido en el barrio: puede ser una foto de un familiar, un recuerdo o incluso un olor característico de algún lugar en el barrio que nos traslade a esa memoria.

FASE 2

Taller de teatro.
Dedicaremos varias sesiones a trabajar los siguientes aspectos y proporcionar a los participantes unas herramientas básicas para la puesta en escena de sus historias:

  • Postura corporal: Trabajaremos los desarrollos de columna, el peso del cuerpo bien equilibrado, la relajación y la confianza en la relación con el público.
    · Control del cuerpo y de la voz: por medio de ejercicios básicos de voz, aprenderemos a utilizarla de manera efectiva, a proyectarla y a vocalizar. El cuerpo será el resonador de la voz, su casa.
    · Presencia escénica y mirada: Una buena postura corporal, un buen uso de la voz y la confianza en uno mismo y lo que queremos contar nos hará conseguir la presencia escénica para comunicar con el público. No habrá cuarta pared, la relación con el público será directa y para eso aprenderemos a buscar y mantener el contacto visual.
    · Relación con el espacio escénico: Es importante controlar el espacio que nos rodea a la hora de actuar o contar. En este caso nos familiarizaremos con diferentes rincones del barrio donde contaremos nuestra historia y le sacaremos el máximo partido.
    Puesta en escena.
    Paseo teatralizado por la memoria de los participantes en su barrio.
    Los participantes del barrio de Cabanyal-Canyamelar invitarán a los de Nazaret (y viceversa) a ver su paseo teatralizado por el barrio, donde les contarán las historias que antes habían conocido por carta y les llevarán a esos lugares o rincones donde tuvieron lugar sus experiencias.
    Reflexión final y celebración.
    Después de cada representación habrá un almuerzo en un lugar elegido por los habitantes de cada barrio o se preparará algo en algún local en el que se fomentará el encuentro. Se hará coloquio y reflexión de lo vivido.
    Vídeo resumen.
    Tanto los paseos teatralizados como parte del proceso de creación se grabarán en vídeo. Al final del proyecto se organizará un encuentro para ver el resultado y hacer balance y evaluación de todo el proceso.

Escriu-me una carta

Escriu-me una carta

Projecte desenvolupat entre desembre de 2020 i gener de 2021, seleccionat i subvencionat com a Projecte d’especial interés per l’Ajuntament de València.

De Francachela Teatro

El rescat de la memòria d’un barri a través de la correspondència.

Dos barris: Cabanyal-Canyamelar i Natzaret.
Tres generacions.
Diferents maneres de comunicar-se.
Memòries i records de cada barri.
“Germanor” versus rivalitat.

Escriu-me una carta

1.- Descripció del projecte

 

El projecte Escriu-me una carta consisteix a posar en contacte als veïns i veïnes de dos barris marítims de la ciutat de València: Cabanyal-Canyamelar i Natzaret: dos barris mariners, tots dos amb caràcter de poble, encara que a un d’ells, a Natzaret, li van arrabassar la platja.

Per mitjà de diferents trobades rescatarem records dels seus habitants i la seua vinculació amb espais concrets del barri. Aquests records es plasmaran en cartes que escriurem i enviarem per correu ordinari a l’altre grup. Veritat que fa il·lusió rebre una carta hui dia?
A partir de les històries contades en les cartes crearem un recorregut teatralitzat en tots dos barris, i cada grup serà el públic de les històries de l’altre.
Tot acabarà en una celebració amb un esmorzar on tots dos grups podran compartir les seues experiències.

Escriu-me una carta

2.- Objectius

– Afavorir l’accessibilitat i la inclusió a través de les arts escèniques.

– Promoure l’intercanvi d’experiències i el coneixement de la ciutadania.

– Recuperar la memòria dels barris a través de les persones que els habiten.

– Posar en contacte a dos grups de persones de diferents edats de dos barris de València i, en algun cas, en risc d’exclusió social.

– Reivindicar la comunicació i l’intercanvi d’experiències.

– Donar a conéixer a les noves generacions altres maneres de viure i de comunicar-se al seu barri.

– Donar a conéixer a les persones majors altres maneres de comunicar-se per mitjans tecnològics, i una altra manera de conéixer el seu propi barri.

– Que el teatre servisca d’eina per a recuperar les històries de les persones i que siguen elles les que les expliquen.

– Usar el teatre com a eina creativa i transformadora que oferisca a les persones l’oportunitat de sentir-se més valorades.

Defensem el teatre com una eina valuosa per a dotar a les persones d’una major qualitat de vida, ja que ajuda a aconseguir major confiança i autoestima. Les arts escèniques també promouen el treball en equip, l’intercanvi d’experiències i una major consciència de l’individu dins de la societat, proporcionant-li experiències positives que impulsen la llibertat i el foment de la creativitat partint de la seua pròpia memòria.

Escriu-me una carta

3.- Metodología

IMPORTANT: En tot moment i en totes les fases del projecte es tindran en compte les mesures de seguretat higièniques i sanitàries imposades pels diferents organismes competents.

FASE 1

Trobada.
La primera part d’aquest projecte serà la trobada amb les persones. Per mitjà de les associacions celebrarem les trobades amb les persones interessades a participar i a gaudir d’aquesta experiència.

Els integrants del grup participant tenen edats compreses entre els 30 i els 83 anys.

Memòria personal i col·lectiva com a material dramatúrgic.
Rescatarem els records de les persones relacionats amb llocs concrets del barri. Per exemple: “en aquella cantonada vaig experimentar el meu primer bes”, “en aqueix banc vaig conéixer al meu marit”, “ací abans hi havia un forn en el qual vaig treballar durant 25 anys”…

Escriptura/correspondència.
Escriurem cartes a una persona de l’altre grup, de l’altre barri, explicant el nostre record, com va ser o com és el nostre barri i per què ens agrada viure allí.

Noves tecnologies enfront de l’analògic i viceversa.
Es fomentarà l’ús de les noves tecnologies per a la comunicació, perquè es posarà en contacte a les persones majors amb les més joves perquè aquestes puguen beneficiar-se de la comunicació per WhatsApp o per email per a compartir material en els dos grups.

També s’experimentarà una tornada a l’analògic en escriure una carta de pròpia mà, cosa que, tristament, ja no fem.

Sensorialitat i el poder dels objectes.
Triarem algun objecte que ens porte a alguna història que hem viscut en el barri: pot ser una foto d’un familiar, un record o fins i tot una olor característica d’algun lloc en el barri que ens trasllade a aquesta memòria.

FASE 2

Taller de teatre.
Dedicarem diverses sessions a treballar els següents aspectes i proporcionar als participants unes eines bàsiques per a posar en escena de les seues històries:

  • Postura corporal: Treballarem els desenvolupaments de columna, el pes del cos ben equilibrat, la relaxació i la confiança en la relació amb el públic.
  • Control del cos i de la veu: per mitjà d’exercicis bàsics de veu, aprendrem a utilitzar-la de manera efectiva, a projectar-la i a vocalitzar. El cos serà el ressonador de la veu, la seua casa.
  • Presència escènica i mirada: Una bona postura corporal, un bon ús de la veu i la confiança en un mateix i en allò que volem contar ens farà aconseguir la presència escènica per a comunicar amb el públic. No hi haurà quarta paret, la relació amb el públic serà directa i per a això aprendrem a buscar i mantenir el contacte visual.
  • Relació amb l’espai escènic: És important controlar l’espai que ens envolta a l’hora d’actuar o contar. En aquest cas ens familiaritzarem amb diferents racons del barri on contarem la nostra història i li traurem el màxim partit.

Posada en escena.
Passeig teatralitzat per la memòria dels participants en el seu barri.
Els participants del barri de Cabanyal-Canyamelar convidaran als de Natzaret (i viceversa) a veure el seu passeig teatralitzat pel barri, on els contaran les històries que abans havien conegut per carta i els portaran als llocs o racons on van tindre lloc les seues experiències.

Reflexió final i celebració.
Després de cada representació hi haurà un esmorzar en un lloc triat pels habitants de cada barri o es prepararà algun event en un local en el qual es fomentarà la trobada. Hi haurà col·loqui i reflexió del viscut.

Vídeo resum.
Tant els passejos teatralitzats com part del procés de creació es gravaran en vídeo. Al final del projecte s’organitzarà una trobada per a veure el resultat i fer balanç i avaluació de tot el procés.

4.- ASSOCIACIONS PARTICIPANTS

Aquestes són les associacions que participen en el projecte:

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE CABANYAL-CANYAMELAR
ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE NATZARET
CEAM CABANYAL (Centre d’atenció a les persones majors)
CEAM NATZARET
UNITAT D’IGUALTAT MARÍTIM
ASSOCIACIÓ ÀMBIT

5.-  EQUIP D’ESCRIU-ME UNA CARTA

– Idea del projecte, direcció artística, coordinació, professora de teatre i dinamització: Isabel Caballero
– Producció: Noelia Coll
– Administració i coordinació de la subvenció: Llanos Godes
– Web, fotografia i vídeo: José Marín i Raquel Velasco (mementoNET)
– Xarxes socials: Isabel Caballero / Noelia Coll
– Premsa: Marta Borcha

el procés.

Escríbeme una carta

Escríbeme una carta

Proyecto financiado por el AYUNTAMIENTO DE VALENCIA con una subvención a “Proyectos de especial interés”

De Francachela Teatro

El rescate de la memoria de un barrio a través de la correspondencia

Dos barrios: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret.
Tres generaciones.
Diferentes maneras de comunicarse.
Memorias y recuerdos de cada barrio.
“Germanor” versus rivalidad.

Escríbeme una carta

1.- Descripción del proyecto

El proyecto Escríbeme una carta consiste en poner en contacto a los vecinos y vecinas de dos barrios marítimos de la ciudad de Valencia: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret: dos barrios marineros, ambos con carácter de pueblo, aunque a uno de ellos, a Nazaret, le arrebataron la playa.
Por medio de diferentes encuentros rescataremos recuerdos de sus habitantes y la vinculación que tienen con espacios concretos del barrio.
Estos recuerdos se plasmarán en cartas que escribiremos y mandaremos por correo ordinario al otro grupo. ¿A que hace ilusión recibir una carta hoy en día?
A partir de las historias contadas en las cartas crearemos un recorrido teatralizado en ambos barrios, y cada grupo será el público de las historias del otro.
Todo terminará en una celebración con un almuerzo donde ambos grupos podrán compartir sus experiencias.

Escriu-me una carta

Escríbeme una carta

Escríbeme una carta

Proyecto financiado por el AYUNTAMIENTO DE VALENCIA con una subvención a “Proyectos de especial interés”

De Francachela Teatro

El rescate de la memoria de un barrio a través de la correspondencia

Dos barrios: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret.
Tres generaciones.
Diferentes maneras de comunicarse.
Memorias y recuerdos de cada barrio.
“Germanor” versus rivalidad.

1.- Descripción del proyecto

El proyecto Escríbeme una carta consiste en poner en contacto a los vecinos y vecinas de dos barrios marítimos de la ciudad de Valencia: Cabanyal-Canyamelar y Nazaret: dos barrios marineros, ambos con carácter de pueblo, aunque a uno de ellos, a Nazaret, le arrebataron la playa.
Por medio de diferentes encuentros rescataremos recuerdos de sus habitantes y la vinculación que tienen con espacios concretos del barrio.
Estos recuerdos se plasmarán en cartas que escribiremos y mandaremos por correo ordinario al otro grupo. ¿A que hace ilusión recibir una carta hoy en día?
A partir de las historias contadas en las cartas crearemos un recorrido teatralizado en ambos barrios, y cada grupo será el público de las historias del otro.
Todo terminará en una celebración con un almuerzo donde ambos grupos podrán compartir sus experiencias.

2.- Objetivos

 

– Favorecer la accesibilidad y la inclusión a través de las artes escénicas.
– Promover el intercambio de experiencias y el conocimiento de la ciudadanía.
– Recuperar la memoria de los barrios a través de las personas que los habitan.
– Poner en contacto a dos grupos de personas de diferentes edades de dos barrios de Valencia y, en algún caso, en riesgo de exclusión social.
– Poner en valor la comunicación y el intercambio de experiencias.
– Dar a conocer a las nuevas generaciones otras maneras de vivir en su barrio y de comunicarse.
– Dar a conocer a las personas mayores otras maneras de comunicarse por medios tecnológicos, y otra forma de conocer su propio barrio.
– Que el teatro sirva de herramienta para recuperar las historias de las personas y que sean ellas las que nos las cuenten.
– Usar el teatro como herramienta creativa y transformadora que ofrezca a las personas la oportunidad de sentirse más valoradas.

Defendemos el teatro como una herramienta valiosa para dotar a las personas de una mayor calidad de vida, puesto que ayuda a conseguir mayor confianza y autoestima. Las artes escénicas también promueven el trabajo en equipo, el intercambio de experiencias y una mayor conciencia del individuo dentro de la sociedad, proporcionándole experiencias positivas que impulsan la libertad y el fomento de la creatividad partiendo de su propia memoria.

3.- Metodología

IMPORTANTE: En todo momento y en todas las fases del proyecto se tendrán en cuenta las medidas de seguridad higiénico-sanitarias impuestas por los diferentes organismos competentes.

FASE 1

Encuentro.
La primera parte de este proyecto será el encuentro con las personas. Por medio de las asociaciones realizaremos los encuentros con las personas que estén dispuestas a participar y a disfrutar de esta experiencia.
Los integrantes del grupo participante tienen edades comprendidas entre los 30 y los 83 años.
Memoria personal y colectiva como material dramatúrgico.
Rescataremos los recuerdos de las personas relacionados con lugares concretos del barrio. Por ejemplo: “en aquella esquina experimenté mi primer beso”, “en ese banco conocí a mi marido”, “aquí antes había un horno en el que trabajé durante 25 años”…
Escritura/correspondencia.
Vamos a escribir cartas a una persona del otro grupo, del otro barrio, contándole nuestro recuerdo, explicándole cómo fue o cómo es nuestro barrio y por qué nos gusta vivir allí.
Nuevas tecnologías frente a lo analógico y viceversa.
Se fomentará el uso de las nuevas tecnologías para la comunicación, pues se pondrá en contacto a las personas mayores con las más jóvenes para que estas puedan beneficiarse de la comunicación por WhatsApp o por email para compartir material en los dos grupos.
También se experimentará la vuelta a lo analógico al escribir una carta de su puño y letra, algo que, tristemente, ya no hacemos.
Lo sensorial y el poder de los objetos.
Elegiremos algún objeto que nos lleve a alguna historia que hemos vivido en el barrio: puede ser una foto de un familiar, un recuerdo o incluso un olor característico de algún lugar en el barrio que nos traslade a esa memoria.

  •  

FASE 2

Taller de teatro.
Dedicaremos varias sesiones a trabajar los siguientes aspectos y proporcionar a los participantes unas herramientas básicas para la puesta en escena de sus historias:

  • Postura corporal: Trabajaremos los desarrollos de columna, el peso del cuerpo bien equilibrado, la relajación y la confianza en la relación con el público.
    · Control del cuerpo y de la voz: por medio de ejercicios básicos de voz, aprenderemos a utilizarla de manera efectiva, a proyectarla y a vocalizar. El cuerpo será el resonador de la voz, su casa.
    · Presencia escénica y mirada: Una buena postura corporal, un buen uso de la voz y la confianza en uno mismo y lo que queremos contar nos hará conseguir la presencia escénica para comunicar con el público. No habrá cuarta pared, la relación con el público será directa y para eso aprenderemos a buscar y mantener el contacto visual.
    · Relación con el espacio escénico: Es importante controlar el espacio que nos rodea a la hora de actuar o contar. En este caso nos familiarizaremos con diferentes rincones del barrio donde contaremos nuestra historia y le sacaremos el máximo partido.
    Puesta en escena.
    Paseo teatralizado por la memoria de los participantes en su barrio.
    Los participantes del barrio de Cabanyal-Canyamelar invitarán a los de Nazaret (y viceversa) a ver su paseo teatralizado por el barrio, donde les contarán las historias que antes habían conocido por carta y les llevarán a esos lugares o rincones donde tuvieron lugar sus experiencias.
    Reflexión final y celebración.
    Después de cada representación habrá un almuerzo en un lugar elegido por los habitantes de cada barrio o se preparará algo en algún local en el que se fomentará el encuentro. Se hará coloquio y reflexión de lo vivido.
    Vídeo resumen.
    Tanto los paseos teatralizados como parte del proceso de creación se grabarán en vídeo. Al final del proyecto se organizará un encuentro para ver el resultado y hacer balance y evaluación de todo el proceso.

Escriu-me una carta

Projecte desenvolupat entre desembre de 2020 i gener de 2021, seleccionat i subvencionat com a Projecte d’especial interés per l’Ajuntament de València.

De Francachela Teatro

El rescat de la memòria d’un barri a través de la correspondència.

Dos barris: Cabanyal-Canyamelar i Natzaret.
Tres generacions.
Diferents maneres de comunicar-se.
Memòries i records de cada barri.
“Germanor” versus rivalitat.

1.- Descripció del projecte

 

El projecte Escriu-me una carta consisteix a posar en contacte als veïns i veïnes de dos barris marítims de la ciutat de València: Cabanyal-Canyamelar i Natzaret: dos barris mariners, tots dos amb caràcter de poble, encara que a un d’ells, a Natzaret, li van arrabassar la platja.

Per mitjà de diferents trobades rescatarem records dels seus habitants i la seua vinculació amb espais concrets del barri. Aquests records es plasmaran en cartes que escriurem i enviarem per correu ordinari a l’altre grup. Veritat que fa il·lusió rebre una carta hui dia?
A partir de les històries contades en les cartes crearem un recorregut teatralitzat en tots dos barris, i cada grup serà el públic de les històries de l’altre.
Tot acabarà en una celebració amb un esmorzar on tots dos grups podran compartir les seues experiències.

2.- Objectius

– Afavorir l’accessibilitat i la inclusió a través de les arts escèniques.

– Promoure l’intercanvi d’experiències i el coneixement de la ciutadania.

– Recuperar la memòria dels barris a través de les persones que els habiten.

– Posar en contacte a dos grups de persones de diferents edats de dos barris de València i, en algun cas, en risc d’exclusió social.

– Reivindicar la comunicació i l’intercanvi d’experiències.

– Donar a conéixer a les noves generacions altres maneres de viure i de comunicar-se al seu barri.

– Donar a conéixer a les persones majors altres maneres de comunicar-se per mitjans tecnològics, i una altra manera de conéixer el seu propi barri.

– Que el teatre servisca d’eina per a recuperar les històries de les persones i que siguen elles les que les expliquen.

– Usar el teatre com a eina creativa i transformadora que oferisca a les persones l’oportunitat de sentir-se més valorades.

 

Defensem el teatre com una eina valuosa per a dotar a les persones d’una major qualitat de vida, ja que ajuda a aconseguir major confiança i autoestima. Les arts escèniques també promouen el treball en equip, l’intercanvi d’experiències i una major consciència de l’individu dins de la societat, proporcionant-li experiències positives que impulsen la llibertat i el foment de la creativitat partint de la seua pròpia memòria.

3.- Metodología

IMPORTANT: En tot moment i en totes les fases del projecte es tindran en compte les mesures de seguretat higièniques i sanitàries imposades pels diferents organismes competents.

FASE 1

Trobada.
La primera part d’aquest projecte serà la trobada amb les persones. Per mitjà de les associacions celebrarem les trobades amb les persones interessades a participar i a gaudir d’aquesta experiència.

Els integrants del grup participant tenen edats compreses entre els 30 i els 83 anys.

Memòria personal i col·lectiva com a material dramatúrgic.
Rescatarem els records de les persones relacionats amb llocs concrets del barri. Per exemple: “en aquella cantonada vaig experimentar el meu primer bes”, “en aqueix banc vaig conéixer al meu marit”, “ací abans hi havia un forn en el qual vaig treballar durant 25 anys”…

Escriptura/correspondència.
Escriurem cartes a una persona de l’altre grup, de l’altre barri, explicant el nostre record, com va ser o com és el nostre barri i per què ens agrada viure allí.

Noves tecnologies enfront de l’analògic i viceversa.
Es fomentarà l’ús de les noves tecnologies per a la comunicació, perquè es posarà en contacte a les persones majors amb les més joves perquè aquestes puguen beneficiar-se de la comunicació per WhatsApp o per email per a compartir material en els dos grups.

També s’experimentarà una tornada a l’analògic en escriure una carta de pròpia mà, cosa que, tristament, ja no fem.

Sensorialitat i el poder dels objectes.
Triarem algun objecte que ens porte a alguna història que hem viscut en el barri: pot ser una foto d’un familiar, un record o fins i tot una olor característica d’algun lloc en el barri que ens trasllade a aquesta memòria.

FASE 2

Taller de teatre.
Dedicarem diverses sessions a treballar els següents aspectes i proporcionar als participants unes eines bàsiques per a posar en escena de les seues històries:

  • Postura corporal: Treballarem els desenvolupaments de columna, el pes del cos ben equilibrat, la relaxació i la confiança en la relació amb el públic.
  • Control del cos i de la veu: per mitjà d’exercicis bàsics de veu, aprendrem a utilitzar-la de manera efectiva, a projectar-la i a vocalitzar. El cos serà el ressonador de la veu, la seua casa.
  • Presència escènica i mirada: Una bona postura corporal, un bon ús de la veu i la confiança en un mateix i en allò que volem contar ens farà aconseguir la presència escènica per a comunicar amb el públic. No hi haurà quarta paret, la relació amb el públic serà directa i per a això aprendrem a buscar i mantenir el contacte visual.
  • Relació amb l’espai escènic: És important controlar l’espai que ens envolta a l’hora d’actuar o contar. En aquest cas ens familiaritzarem amb diferents racons del barri on contarem la nostra història i li traurem el màxim partit.

Posada en escena.
Passeig teatralitzat per la memòria dels participants en el seu barri.
Els participants del barri de Cabanyal-Canyamelar convidaran als de Natzaret (i viceversa) a veure el seu passeig teatralitzat pel barri, on els contaran les històries que abans havien conegut per carta i els portaran als llocs o racons on van tindre lloc les seues experiències.

Reflexió final i celebració.
Després de cada representació hi haurà un esmorzar en un lloc triat pels habitants de cada barri o es prepararà algun event en un local en el qual es fomentarà la trobada. Hi haurà col·loqui i reflexió del viscut.

Vídeo resum.
Tant els passejos teatralitzats com part del procés de creació es gravaran en vídeo. Al final del projecte s’organitzarà una trobada per a veure el resultat i fer balanç i avaluació de tot el procés.

4.- Associacions participants

Aquestes són les associacions que participen en el projecte:

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE CABANYAL-CANYAMELAR
ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE NATZARET
CEAM CABANYAL (Centre d’atenció a les persones majors)
CEAM NATZARET
UNITAT D’IGUALTAT MARÍTIM
ASSOCIACIÓ ÀMBIT

 

 

5.- Equip d´Escriu-me una carta

– Idea del projecte, direcció artística, coordinació, professora de teatre i dinamització: Isabel Caballero
– Producció: Noelia Coll
– Administració i coordinació de la subvenció: Llanos Godes
– Web, fotografia i vídeo: José Marín i Raquel Velasco (mementoNET)
– Xarxes socials: Isabel Caballero / Noelia Coll
– Premsa: Marta Borcha